Nutellás szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1,25 dl tej
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 17,5 dkg nutella
  • 25 dkg mascarpone

Máz:

  • 0,5 dl tejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg nutella

Elkészítése:

Tészta:

Egy 20*25 cm-es tepsit vagy keretet sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alsó-felső sütéssel).

A tojásokat a sóval elkezdjük kikeverni, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd összekeverjük. A lisztet, kakaóport, sütőport a tojásokhoz adjuk és elkeverjük benne.

A tésztát a tepsibe öntjük és 20–22 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A megsült lapot kihűtjük.

Krém:

A mascarponét és a nutellát összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és felverjük krémmé.

A kész krémet a lapra simítjuk, majd hűtőbe tesszük minimum egy órára.

Máz:

A csokit, tejszínt és a nutellát alacsony lángon összeolvasztjuk, majd mikor langyosra hűlt elterítjük a krém tetején. Visszítesszük a hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára.

Tálalás:

Éles késsel kockára vagy szeletekre vágjuk és ízlés szerint díszítjük, majd tálaljuk.