Nutellás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 ek cukor
- 1 ek olaj
- 4 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 ek zsemlemorzsa
- 15 dkg vágott dió
- 1 üveg nutella
- 1 csomag háztartási keksz
Krém:
- 8 dl tej
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg kakaópor
- 25 dkg vaj
- 2-3 dl tejszín
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral géppel felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, zsemlemorzsát és a vágott diót, ezt már kézzel keverjük el.
Sütőpapírral bélelt kb 30*35 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 10-15 perc alatt és a még meleg tésztát megkenjük nutellával.
A tejből, cukorból vaníliás pudingból krémet főzünk. A vajat habosra keverjük és a hideg vaníliás krémet hozzáadjuk. A krém felét rákenjük a nutellás tésztára. Ezt beborítjuk a tejbe mártogatott keksszel. A krém másik felébe belekeverjük a kakaóport. Jól kikeverjük és rákenjük a kekszrétegre.
A tetejére keményre vert tejszínhabot kenünk és megszórjuk reszelt csokival vagy amivel tetszik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »