Nutellás szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojásfehérje
  • 6 ek cukor
  • 1 ek olaj
  • 4 ek liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 15 dkg vágott dió
  • 1 üveg nutella
  • 1 csomag háztartási keksz

Krém:

  • 8 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 2-3 dl tejszín

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral géppel felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, zsemlemorzsát és a vágott diót, ezt már kézzel keverjük el.

Sütőpapírral bélelt kb 30*35 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 10-15 perc alatt és a még meleg tésztát megkenjük nutellával.

A tejből, cukorból vaníliás pudingból krémet főzünk. A vajat habosra keverjük és a hideg vaníliás krémet hozzáadjuk. A krém felét rákenjük a nutellás tésztára. Ezt beborítjuk a tejbe mártogatott keksszel. A krém másik felébe belekeverjük a kakaóport. Jól kikeverjük és rákenjük a kekszrétegre.

A tetejére keményre vert tejszínhabot kenünk és megszórjuk reszelt csokival vagy amivel tetszik.