Nutellás pálmalevél recept

Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott leveles tészta
- 1 üveg nutella
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni, majd 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk.
Ízlés szerint megkenjük nutellával, majd a két hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, úgy, hogy a két kis csiga középen találkozzon.
A tekercset hűtőbe rakjuk 15-20 percre, hogy egy kicsit megdermedjen. Erre azért van szükésg, mert így könnyebben tudjuk majd szeletelni.
Egy éles kés segítségével 2,5 centis darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 190-200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Én egy kis extrát is adtam hozzá, darabolt földimogyoróval szórtam meg a nutella tetejét, és úgy tekertem fel. De aki nagyon hedonista az egy kis olvasztott csokiba is márthatja
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »