Nutellás pálmalevél recept
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott leveles tészta
- 1 üveg nutella
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni, majd 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk.
Ízlés szerint megkenjük nutellával, majd a két hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, úgy, hogy a két kis csiga középen találkozzon.
A tekercset hűtőbe rakjuk 15-20 percre, hogy egy kicsit megdermedjen. Erre azért van szükésg, mert így könnyebben tudjuk majd szeletelni.
Egy éles kés segítségével 2,5 centis darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 190-200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Én egy kis extrát is adtam hozzá, darabolt földimogyoróval szórtam meg a nutella tetejét, és úgy tekertem fel. De aki nagyon hedonista az egy kis olvasztott csokiba is márthatja
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









