Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Non plus ultra recept

Non plus ultra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 2 ek porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Tojáshabhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 1 mk citromlé

    Összeragasztáshoz:

    • 2-3 ek lekvár

    Elkészítése:

    A liszthez adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

    A gombóccá gyúrt tésztát csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára hogy kellően lehűljön.

    Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra. Ezután egy kisebb pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Végül egy habzsákból vagy agy zacskóból, aminek az egyik sarkára vágtunk egy kicsi lyukat, halmozzuk a tésztakorongok tetejére a habot.

    A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a porcukrot, majd kézi habverővel kezdjük el habosra keverni. Amikor már kezd kifehéredni, adjuk hozzá a citromlevet, majd addig keverjük, még egy sűrű, de nem túl kemény habot kapunk (ezt a habot mindenképpen kézi habverővel keverjük ki, mert csak akkor lesz ilyen szép a sütemény tetején).

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt süssük szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni a korongokat. Így biztosan nem eik le a hab a tésztáról!

    Az egyik tésztakorongra tegyünk egy mokkáskanál lekvárt, majd egy másik tésztakorongot helyezzünk rá és óvatosan nyomjuk össze vigyázva hogy a lekvár ne folyjon ki.

    Az elkészült aprósüteményt száraz, hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá