Non plus ultra recept

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól összedolgozzuk. Ha nagyon morzsálódós a tészta, akkor lazítjuk egy kevés tejjel.
Legalább fél órára becsomagolva a hűtőbe rakjuk a tésztát.
A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk és egész pici szaggatóval kiszaggatjuk.
A tepsikbe rakjuk szép sorban.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és azzal is tovább verjük.
Végül egy zacskóba kanalazzuk a tojáshabot, aminek a végére vágunk egy kis lyukat és a korongok tetejére nyomunk belőle.
170 fokon alul-felülsütéssel13 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Majd 1-1 darabot összeragasztunk egy kis kanál lekvárral.
Tipp:
Ez az a sütemény, amit korábban már egyszer készítettem, de akkor nagyon nem sikerült. A tojásfehérje hab sütés után mind lehullott a tésztáról. Utólag rájöttem, hogy az volt a baj, hogy nem sütöttem elég ideig. Most a 13 perc elegendőnek bizonyult (de azért ez sütőfüggő), nem volt ilyen probléma. Ez az a süti, amit ha megsütünk, pár pillanat alatt el is fogy. Nálunk így volt ;-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »