Négerkocka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg rétesliszt (fontos, hogy rétesliszt legyen!)
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 1 cs sütőpor
- sárgabarack lekvár a tészta kenéséhez
Hab:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 ek citromlé
Máz:
- 4 ek porcukor
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A margarint a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Utána a tejet is hozzádolgozzuk. A sütőporral és a kakaóporral kevert lisztet apránként a tojásos-cukros masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt, 20*36 cm-es tepsibe öntjük (simítjuk) a kakaós tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Amíg sül elkészítjük a habot: vízgőz felett a tojásfehérjét a citrom levével és a porcukorral kemény habbá felverjük.
A megsült tésztára még melegen rákenjük a lekvárt, majd erre pedig a felvert kemény tojásfehérje habját.
Visszatesszük a süteményt sütőbe, alacsony hőfokon szárítjuk (kb 110 fokon és 10-15 percig), hogy a hab egy kicsit szikkadjon.
Elkészítjük utána a mázat: a margarint a porcukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk (alacsony hőfokon) és még melegen a kemény habra öntjük és elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára pihenni, hogy a máz megszilárduljon. Tálalás előtt vízbe mártott késsel egyforma kockákra felvágjuk.