Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Négerkocka recept

Négerkocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg rétesliszt (fontos, hogy rétesliszt legyen!)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 dl tej
    • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 1 cs sütőpor
    • sárgabarack lekvár a tészta kenéséhez

    Hab:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1 ek citromlé

    Máz:

    • 4 ek porcukor
    • 3 ek kakaópor
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    A margarint a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Utána a tejet is hozzádolgozzuk. A sütőporral és a kakaóporral kevert lisztet apránként a tojásos-cukros masszához keverjük.

    Sütőpapírral bélelt, 20*36 cm-es tepsibe öntjük (simítjuk) a kakaós tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    Amíg sül elkészítjük a habot: vízgőz felett a tojásfehérjét a citrom levével és a porcukorral kemény habbá felverjük.

    A megsült tésztára még melegen rákenjük a lekvárt, majd erre pedig a felvert kemény tojásfehérje habját.

    Visszatesszük a süteményt sütőbe, alacsony hőfokon szárítjuk (kb 110 fokon és 10-15 percig), hogy a hab egy kicsit szikkadjon.

    Elkészítjük utána a mázat: a margarint a porcukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk (alacsony hőfokon) és még melegen a kemény habra öntjük és elsimítjuk.

    Hűtőbe tesszük pár órára pihenni, hogy a máz megszilárduljon. Tálalás előtt vízbe mártott késsel egyforma kockákra felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá