Négerkocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg rétesliszt (fontos, hogy rétesliszt legyen!)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 1 cs sütőpor
- sárgabarack lekvár a tészta kenéséhez
Hab:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 ek citromlé
Máz:
- 4 ek porcukor
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A margarint a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Utána a tejet is hozzádolgozzuk. A sütőporral és a kakaóporral kevert lisztet apránként a tojásos-cukros masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt, 20*36 cm-es tepsibe öntjük (simítjuk) a kakaós tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Amíg sül elkészítjük a habot: vízgőz felett a tojásfehérjét a citrom levével és a porcukorral kemény habbá felverjük.
A megsült tésztára még melegen rákenjük a lekvárt, majd erre pedig a felvert kemény tojásfehérje habját.
Visszatesszük a süteményt sütőbe, alacsony hőfokon szárítjuk (kb 110 fokon és 10-15 percig), hogy a hab egy kicsit szikkadjon.
Elkészítjük utána a mázat: a margarint a porcukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk (alacsony hőfokon) és még melegen a kemény habra öntjük és elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára pihenni, hogy a máz megszilárduljon. Tálalás előtt vízbe mártott késsel egyforma kockákra felvágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »