Négerkocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg rétesliszt (fontos, hogy rétesliszt legyen!)
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 cs sütőpor
  • sárgabarack lekvár a tészta kenéséhez

Hab:

  • 8 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek citromlé

Máz:

  • 4 ek porcukor
  • 3 ek kakaópor
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

A margarint a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Utána a tejet is hozzádolgozzuk. A sütőporral és a kakaóporral kevert lisztet apránként a tojásos-cukros masszához keverjük.

Sütőpapírral bélelt, 20*36 cm-es tepsibe öntjük (simítjuk) a kakaós tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).

Amíg sül elkészítjük a habot: vízgőz felett a tojásfehérjét a citrom levével és a porcukorral kemény habbá felverjük.

A megsült tésztára még melegen rákenjük a lekvárt, majd erre pedig a felvert kemény tojásfehérje habját.

Visszatesszük a süteményt sütőbe, alacsony hőfokon szárítjuk (kb 110 fokon és 10-15 percig), hogy a hab egy kicsit szikkadjon.

Elkészítjük utána a mázat: a margarint a porcukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk (alacsony hőfokon) és még melegen a kemény habra öntjük és elsimítjuk.

Hűtőbe tesszük pár órára pihenni, hogy a máz megszilárduljon. Tálalás előtt vízbe mártott késsel egyforma kockákra felvágjuk.