Narancsos sütőtökpite recept

Hozzávalók egy 24 cm-es piteformához:
Tészta:
- 18 dkg finomliszt
- 8 dkg kukoricaliszt
- csipet só
- 1 ek porcukor
- 15 dkg hideg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 ek hideg víz
Töltelék:
- 60 dkg sütőtök (hámozott menyiség)
- 10 dkg barnacukor
- 1 tk friss gyömbér
- 1,5 dl narancslé
- 1 dl víz
- 1 rúd fahéj
- 25 dkg mascarpone
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítése:
A tészához összekeverjük a liszteket, a porcukrot, a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, a vizet és összegyúrjuk.
Fóliába tekerve hűtőbe tesszük.
A kisebb kockákra vágott tököt egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a gyömbért, a fahéjrudat, felöntjük a narancslé és víz keverékével, majd puhára főzzük. Ezután szűrőbe tesszük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön, majd pürésítjük.
A krémsajtot, a tökpürét, és a tojásokat alaposan kikeverjük, majd ízesítjük narancshéjjal és vaníliával (ha szükséges adhatunk még hozzá 1-2 ek cukrot).
A tésztát egy kb 24 cm-es piteformába nyújtjuk, az alját villával megszurkáljuk, majd kibéleljük sütőpapírral, szárazbabot vagy lencsét szórunk bele és 180 °C-on 20 perc alatt elősütjük.
A tésztát kivesszük a sütőből, beleöntjük a tölteléket és visszatoljuk a sütőbe kb 35 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »