Narancsos-marcipános, vaníliás kifli recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg reszelt marcipán
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- 2 ek narancslé
- a forgatáshoz 20 dkg vaníliás porcukor
Elkészítése:
A marcipánt fagyasztóba kell tenni a felhasználás előtti napon, így ha kivesszük, akkor letudjuk reszelni.
Dagasztótálba tesszük a lisztet, a vajat, a reszelt marcipánt, a cukrot, a reszelt narancshéjat, narancs levét és a sót.
A dagasztókanál segítségével készítsünk sima tésztát és tegyük a hűtőbe egy fóliába burkolva, 30 percre (természetesen kézzel is összeállítható a tészta).
Pihentetés után rudakat sodrunk egyenként és 4 részra osztva, akkora darabok legyenek, amiből formás kifliket tudunk formázni.
Rakjuk egymástól 2-3 centiméteres távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire és 175 fokon süssük légkeveréses sütőben 12 percig.
Még melegen forgassuk meg vaníliás porcukorban.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »