Narancsos-marcipános, vaníliás kifli recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg reszelt marcipán
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- 2 ek narancslé
- a forgatáshoz 20 dkg vaníliás porcukor
Elkészítése:
A marcipánt fagyasztóba kell tenni a felhasználás előtti napon, így ha kivesszük, akkor letudjuk reszelni.
Dagasztótálba tesszük a lisztet, a vajat, a reszelt marcipánt, a cukrot, a reszelt narancshéjat, narancs levét és a sót.
A dagasztókanál segítségével készítsünk sima tésztát és tegyük a hűtőbe egy fóliába burkolva, 30 percre (természetesen kézzel is összeállítható a tészta).
Pihentetés után rudakat sodrunk egyenként és 4 részra osztva, akkora darabok legyenek, amiből formás kifliket tudunk formázni.
Rakjuk egymástól 2-3 centiméteres távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire és 175 fokon süssük légkeveréses sütőben 12 percig.
Még melegen forgassuk meg vaníliás porcukorban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »