Narancsos-marcipános, vaníliás kifli recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg reszelt marcipán
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- 2 ek narancslé
- a forgatáshoz 20 dkg vaníliás porcukor
Elkészítése:
A marcipánt fagyasztóba kell tenni a felhasználás előtti napon, így ha kivesszük, akkor letudjuk reszelni.
Dagasztótálba tesszük a lisztet, a vajat, a reszelt marcipánt, a cukrot, a reszelt narancshéjat, narancs levét és a sót.
A dagasztókanál segítségével készítsünk sima tésztát és tegyük a hűtőbe egy fóliába burkolva, 30 percre (természetesen kézzel is összeállítható a tészta).
Pihentetés után rudakat sodrunk egyenként és 4 részra osztva, akkora darabok legyenek, amiből formás kifliket tudunk formázni.
Rakjuk egymástól 2-3 centiméteres távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire és 175 fokon süssük légkeveréses sütőben 12 percig.
Még melegen forgassuk meg vaníliás porcukorban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









