Narancsos-marcipános, vaníliás kifli recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg reszelt marcipán
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- 2 ek narancslé
- a forgatáshoz 20 dkg vaníliás porcukor
Elkészítése:
A marcipánt fagyasztóba kell tenni a felhasználás előtti napon, így ha kivesszük, akkor letudjuk reszelni.
Dagasztótálba tesszük a lisztet, a vajat, a reszelt marcipánt, a cukrot, a reszelt narancshéjat, narancs levét és a sót.
A dagasztókanál segítségével készítsünk sima tésztát és tegyük a hűtőbe egy fóliába burkolva, 30 percre (természetesen kézzel is összeállítható a tészta).
Pihentetés után rudakat sodrunk egyenként és 4 részra osztva, akkora darabok legyenek, amiből formás kifliket tudunk formázni.
Rakjuk egymástól 2-3 centiméteres távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire és 175 fokon süssük légkeveréses sütőben 12 percig.
Még melegen forgassuk meg vaníliás porcukorban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »