Narancsos linzerkoszorú recept

Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 1 narancs reszelt héja
- 500 g finomliszt
- 1 kk sütőpor
- csipet só
- 250 g lágy vaj vagy margarin
- 200 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tészta lekenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg darált, cukrozott dió
A töltelékhez:
- sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra nyújtjuk, formával kiszúrjuk, minden második darabot egy gyűrűvel szúrjuk ki.
Tojásfehérjével bekenjük a lyukas linzereket, cukrozott dióval megszórjuk, és 180 fokon világosra sütjük, körülbelül 8-10 perc alatt.
A kisült, kihűlt linzereket lekvárral töltjük meg és porcukorral szórjuk meg.
Sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »