Narancsos linzerkoszorú recept

Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 1 narancs reszelt héja
- 500 g finomliszt
- 1 kk sütőpor
- csipet só
- 250 g lágy vaj vagy margarin
- 200 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tészta lekenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg darált, cukrozott dió
A töltelékhez:
- sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra nyújtjuk, formával kiszúrjuk, minden második darabot egy gyűrűvel szúrjuk ki.
Tojásfehérjével bekenjük a lyukas linzereket, cukrozott dióval megszórjuk, és 180 fokon világosra sütjük, körülbelül 8-10 perc alatt.
A kisült, kihűlt linzereket lekvárral töltjük meg és porcukorral szórjuk meg.
Sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »