Narancsos linzerkoszorú recept

Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 1 narancs reszelt héja
- 500 g finomliszt
- 1 kk sütőpor
- csipet só
- 250 g lágy vaj vagy margarin
- 200 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tészta lekenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg darált, cukrozott dió
A töltelékhez:
- sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra nyújtjuk, formával kiszúrjuk, minden második darabot egy gyűrűvel szúrjuk ki.
Tojásfehérjével bekenjük a lyukas linzereket, cukrozott dióval megszórjuk, és 180 fokon világosra sütjük, körülbelül 8-10 perc alatt.
A kisült, kihűlt linzereket lekvárral töltjük meg és porcukorral szórjuk meg.
Sokáig eláll.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »