Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos, habos szelet recept

Narancsos, habos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg cukor
    • 2 mokkáskanál nescafé, fél csésze vízben feloldva
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 15 dkg rétesliszt
    • 5 dkg vaj

    Narancs szirup:

    • 1 narancs héja és leve
    • 3 ek cukor

    Krém:

    • 0,5 l tej
    • vanília (aroma, vaníliás cukor, esetleg vanília rúd)
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája +a fehérje habbá verve
    • 8 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 1 narancs leve és héja
    • 1 ek zselatin
    • a tetejére csokireszelék

    Elkészítése:

    Tészta: tojás fehérjéket kemény habbá verjük, folyamatosan keverjük hozzá a cukrot, majd a tojások sárgáját, a feloldott kávét, a lisztet és az olvasztott vajat (előtte kimérve mindent odakészítek és nem kapcsolom ki a habverőt, amíg nincs kész). Zsírozott, lisztezett, kisebb méretű tepsibe öntjük és a 170-180 fokos sütőben megsütjük. Nem felejtettem ki a sütőport, ez egy sűrűbb tészta lesz.

    Szirup: a narancs héját lereszeljük egy kislábasba, ráfacsarjuk a levét, jó, ha a rostok is belekerülnek. A cukorral addig forraljuk, amíg elkezd sűrűsödni.

    Krém: a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vanília ízesítést, közben az egész tojást és a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a cukorral, a narancs reszelt héjával és annak levével. Ezt a tejhez öntjük, majd sűrű krémet főzünk belőle.

    Amíg forró belekeverjük a kemény habbá vert fehérjéket is, majd az előre beáztatott, felmelegített egy csapott evőkanálnyi zselatin is.

    Ha a tészta kíhűlt, rákenjük a narancsos szirupot, a langyosra hűlt krémet és a habbá vert habtejszínhot. Tetejére étcsoki reszeléket szórhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá