Narancsos, habos szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 2 mokkáskanál nescafé, fél csésze vízben feloldva
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg rétesliszt
- 5 dkg vaj
Narancs szirup:
- 1 narancs héja és leve
- 3 ek cukor
Krém:
Elkészítése:
Tészta: tojás fehérjéket kemény habbá verjük, folyamatosan keverjük hozzá a cukrot, majd a tojások sárgáját, a feloldott kávét, a lisztet és az olvasztott vajat (előtte kimérve mindent odakészítek és nem kapcsolom ki a habverőt, amíg nincs kész). Zsírozott, lisztezett, kisebb méretű tepsibe öntjük és a 170-180 fokos sütőben megsütjük. Nem felejtettem ki a sütőport, ez egy sűrűbb tészta lesz.
Szirup: a narancs héját lereszeljük egy kislábasba, ráfacsarjuk a levét, jó, ha a rostok is belekerülnek. A cukorral addig forraljuk, amíg elkezd sűrűsödni.
Krém: a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vanília ízesítést, közben az egész tojást és a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a cukorral, a narancs reszelt héjával és annak levével. Ezt a tejhez öntjük, majd sűrű krémet főzünk belőle.
Amíg forró belekeverjük a kemény habbá vert fehérjéket is, majd az előre beáztatott, felmelegített egy csapott evőkanálnyi zselatin is.
Ha a tészta kíhűlt, rákenjük a narancsos szirupot, a langyosra hűlt krémet és a habbá vert habtejszínhot. Tetejére étcsoki reszeléket szórhatunk.