Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancskrémmel töltött virág recept

Narancskrémmel töltött virág
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 g cukor
    • csipet só
    • 100 ml étolaj
    • 15 dkg rizsliszt
    • 15 dkg Schar mix B liszt vagy sima finomliszt
    • 8 g sütőpor

    Krémhez:

    • 4 narancs kifacsart leve
    • 1 citrom kifacsart leve (összesen 250 ml legyen a gyümölcsök leve)
    • 150 ml víz
    • 90 g cukor
    • 20 g Schar mix B liszt vagy finomliszt

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral, csipet sóval és az olajjal habosra keverjük. A liszteket a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos keverékhez öntjük és begyúrjuk a tésztát.

    A tésztát 2/3-ad és 1/3-ad arányban elosztjuk. A nagyobbik adagot 9 részre osztjuk és a vajjal kikent, liszttel megszórt muffinsütő mélyedéseibe nyomkodjuk. A maradék tésztából icipici golyókat gömbölyítünk.

    Amíg a krémet elkészítjük, addig a tésztát hűtőbe tesszük.

    A kifacsart narancsok és citrom levét felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, majd simára keverjük és sűrűre főzzük. A tűzről levéve kihűtjük.

    Mikor minden kihűlt, akkor krémből 2 evőkanállal tegyünk a formában lévő tésztára. A tetejét rakjuk körbe a pici tészta gombócokkal.

    180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük.

    Rácson hűtjük, majd porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

    Tipp:

    Én gluténmentesen készítettem. Búzalisztből ezekkel az arányokkal elkészíthető. Aki édesebben szereti tegyen hozzá több cukrot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá