Narancskrémmel töltött virág recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g cukor
- csipet só
- 100 ml étolaj
- 15 dkg rizsliszt
- 15 dkg Schar mix B liszt vagy sima finomliszt
- 8 g sütőpor
Krémhez:
- 4 narancs kifacsart leve
- 1 citrom kifacsart leve (összesen 250 ml legyen a gyümölcsök leve)
- 150 ml víz
- 90 g cukor
- 20 g Schar mix B liszt vagy finomliszt
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, csipet sóval és az olajjal habosra keverjük. A liszteket a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos keverékhez öntjük és begyúrjuk a tésztát.
A tésztát 2/3-ad és 1/3-ad arányban elosztjuk. A nagyobbik adagot 9 részre osztjuk és a vajjal kikent, liszttel megszórt muffinsütő mélyedéseibe nyomkodjuk. A maradék tésztából icipici golyókat gömbölyítünk.
Amíg a krémet elkészítjük, addig a tésztát hűtőbe tesszük.
A kifacsart narancsok és citrom levét felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, majd simára keverjük és sűrűre főzzük. A tűzről levéve kihűtjük.
Mikor minden kihűlt, akkor krémből 2 evőkanállal tegyünk a formában lévő tésztára. A tetejét rakjuk körbe a pici tészta gombócokkal.
180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük.
Rácson hűtjük, majd porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Tipp:
Én gluténmentesen készítettem. Búzalisztből ezekkel az arányokkal elkészíthető. Aki édesebben szereti tegyen hozzá több cukrot.