Narancskrémmel töltött virág

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 tojás
  • 50 g cukor
  • csipet só
  • 100 ml étolaj
  • 15 dkg rizsliszt
  • 15 dkg Schar mix B liszt vagy sima finomliszt
  • 8 g sütőpor

Krémhez:

  • 4 narancs kifacsart leve
  • 1 citrom kifacsart leve (összesen 250 ml legyen a gyümölcsök leve)
  • 150 ml víz
  • 90 g cukor
  • 20 g Schar mix B liszt vagy finomliszt

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral, csipet sóval és az olajjal habosra keverjük. A liszteket a sütőporral elkeverjük, majd a tojásos keverékhez öntjük és begyúrjuk a tésztát.

A tésztát 2/3-ad és 1/3-ad arányban elosztjuk. A nagyobbik adagot 9 részre osztjuk és a vajjal kikent, liszttel megszórt muffinsütő mélyedéseibe nyomkodjuk. A maradék tésztából icipici golyókat gömbölyítünk.

Amíg a krémet elkészítjük, addig a tésztát hűtőbe tesszük.

A kifacsart narancsok és citrom levét felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, majd simára keverjük és sűrűre főzzük. A tűzről levéve kihűtjük.

Mikor minden kihűlt, akkor krémből 2 evőkanállal tegyünk a formában lévő tésztára. A tetejét rakjuk körbe a pici tészta gombócokkal.

180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük.

Rácson hűtjük, majd porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

Tipp:

Én gluténmentesen készítettem. Búzalisztből ezekkel az arányokkal elkészíthető. Aki édesebben szereti tegyen hozzá több cukrot.