Vanília krémes muffin recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 pohár kefir /150 grammos/
- 1,5 pohár graham liszt/ kefir pohara/
- fél pohár kacsazsír /vagy 1 pohár étolaj/
- 1 pohár eritrit
- 2 ek kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek étkezési keményítő
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 6 ek eritrit
- 2 cs nyírfacukor (vaníliás cukor)
- 25 dkg mascarpone
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük és muffin formába öntjük, amit előzőleg kibélelünk papírkapszlikkal. A formákat 3/4-edig töltsük csak.
A sütőt előmelegítjük 165 fokra és a muffinokat kb 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A pudingot az leírás szerint megfőzzük, kihűtjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd robotgép segítségével simára keverjük a kihűlt pudinggal.
Végül habzsák segítségével feldíszítjük a muffinokat.
Tipp:
A kacsazsír helyett lehet használni sertészsírt vagy kókuszolajat is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










