Vanília krémes muffin recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 pohár kefir /150 grammos/
- 1,5 pohár graham liszt/ kefir pohara/
- fél pohár kacsazsír /vagy 1 pohár étolaj/
- 1 pohár eritrit
- 2 ek kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek étkezési keményítő
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 6 ek eritrit
- 2 cs nyírfacukor (vaníliás cukor)
- 25 dkg mascarpone
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük és muffin formába öntjük, amit előzőleg kibélelünk papírkapszlikkal. A formákat 3/4-edig töltsük csak.
A sütőt előmelegítjük 165 fokra és a muffinokat kb 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A pudingot az leírás szerint megfőzzük, kihűtjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd robotgép segítségével simára keverjük a kihűlt pudinggal.
Végül habzsák segítségével feldíszítjük a muffinokat.
Tipp:
A kacsazsír helyett lehet használni sertészsírt vagy kókuszolajat is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »