Vanília krémes muffin recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 pohár kefir /150 grammos/
- 1,5 pohár graham liszt/ kefir pohara/
- fél pohár kacsazsír /vagy 1 pohár étolaj/
- 1 pohár eritrit
- 2 ek kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek étkezési keményítő
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 6 ek eritrit
- 2 cs nyírfacukor (vaníliás cukor)
- 25 dkg mascarpone
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük és muffin formába öntjük, amit előzőleg kibélelünk papírkapszlikkal. A formákat 3/4-edig töltsük csak.
A sütőt előmelegítjük 165 fokra és a muffinokat kb 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A pudingot az leírás szerint megfőzzük, kihűtjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd robotgép segítségével simára keverjük a kihűlt pudinggal.
Végül habzsák segítségével feldíszítjük a muffinokat.
Tipp:
A kacsazsír helyett lehet használni sertészsírt vagy kókuszolajat is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.