Tojásos baconos muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Zsemléhez ( 8 db )
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2,5 dl hideg víz
- 1 tk porcukor
- 2 tk só
- 3 evőkanál olaj ( dagasztásokhoz )
- kevés kukoricaliszt a formázáshoz
Töltekékhez:
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 csipet só
- 16 szelet bacon
- 100 g teavaj
- 8 szelet sajt
- Ízlés szerint majonéz
Elkészítése:
Zsemle:
Hideg vízbe rakom az élesztőt és a cukrot, de nem futtattom fel. A lisztet elkeverem a sóval, hozzáadom az élesztőt. Összegyúrom, ragacsos jó rugalmas tésztát kapok.
10 percet pihentetem és hozzáadom az olajat és átgyúrom, majd 30 percet pihentettem.
Kukoricaliszttel megszórom a deszkát és rárakom a tésztát, majd kinyújtom 2-3 cm magas-ra.
Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval vagy pohárral kiszaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a zsemléket, megszórom a tetejét kukoricaliszttel és letakarva 30 percig kelesztem. A sütőt 200 fokra melegítem és 10 perc sütés után kiveszem és megfordítom a zsemléket majd visszarakom még 10 percre.
A tojásokból tükörtojást készítek úgy, hogy a pogácsaszaggatót belsejét kikenem vajjal egy serpenyőbe olvasztok egy kevés vajat rárakom a kivajazott pogácsaszaggató formát és beleütöm a tojást és 1 csipet sót majd ha leveszem róla a formát és a tojás másik felét is megsütöm ezt 8x ismétlem.
Egy serpenyőben megsütöm a bacon szeleteket is. Majd a muffin zsemléket félbe vágom és serpenyőben kicsit megpirítom a belsejét, majd olvasztott vajat csurgatok a zsemle mind két felére, egyik felére rakom a tükörtojást, 2 szelet sült bacont és a sajtot, rárakom a zsemle tetejét és kész is.
Én szoktam bele nyomni egy kis majonézt is szerintem illik hozzá.