Tojásos baconos muffin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Zsemléhez ( 8 db )

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dl hideg víz
  • 1 tk porcukor
  • 2 tk só
  • 3 evőkanál olaj ( dagasztásokhoz )
  • kevés kukoricaliszt a formázáshoz

Töltekékhez:

  • 8 db tojás
  • 8 csipet só
  • 16 szelet bacon
  • 100 g teavaj
  • 8 szelet sajt
  • Ízlés szerint majonéz

Elkészítése:

Zsemle:

Hideg vízbe rakom az élesztőt és a cukrot, de nem futtattom fel. A lisztet elkeverem a sóval, hozzáadom az élesztőt. Összegyúrom, ragacsos jó rugalmas tésztát kapok.

10 percet pihentetem és hozzáadom az olajat és átgyúrom, majd 30 percet pihentettem.

Kukoricaliszttel megszórom a deszkát és rárakom a tésztát, majd kinyújtom 2-3 cm magas-ra.

Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval vagy pohárral kiszaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a zsemléket, megszórom a tetejét kukoricaliszttel és letakarva 30 percig kelesztem. A sütőt 200 fokra melegítem és 10 perc sütés után kiveszem és megfordítom a zsemléket majd visszarakom még 10 percre.

A tojásokból tükörtojást készítek úgy, hogy a pogácsaszaggatót belsejét kikenem vajjal egy serpenyőbe olvasztok egy kevés vajat rárakom a kivajazott pogácsaszaggató formát és beleütöm a tojást és 1 csipet sót majd ha leveszem róla a formát és a tojás másik felét is megsütöm ezt 8x ismétlem.

Egy serpenyőben megsütöm a bacon szeleteket is. Majd a muffin zsemléket félbe vágom és serpenyőben kicsit megpirítom a belsejét, majd olvasztott vajat csurgatok a zsemle mind két felére, egyik felére rakom a tükörtojást, 2 szelet sült bacont és a sajtot, rárakom a zsemle tetejét és kész is.

Én szoktam bele nyomni egy kis majonézt is szerintem illik hozzá.