Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos-tojásos-virslis zsemle recept

Baconos-tojásos-virslis zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db zsemle
    • póréhagymás vajkrém
    • 4 szelet bacon
    • 1 db virsli
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb. 5 dkg sajt (trappista)
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • só (ízlés szerint)
    • metélőhagyma “snidling” (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejüket kiszedjük. Zsemlék üregét megkenjük (vastagon) póréhagymás vajkrémmel.

    “Kibéleljük” a zsemléket baconnal. A baconra rátesszük a lereszelt virslit (nagy lyukú reszelőn lett lereszelve).

    Mindegyik zsemle közepébe 1-1 tojást beleütünk, majd sózzuk és borsozzuk. Tojásokra reszelt sajtot teszünk.

    A bacon kilógó részeit ráhajtjuk a reszelt sajtra.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (tetejét nem tesszük rá) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.

    Ha már megsült, a tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával (snidling).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá