Baconos-tojásos-virslis zsemle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db zsemle
  • póréhagymás vajkrém
  • 4 szelet bacon
  • 1 db virsli
  • 2 db tojás
  • kb. 5 dkg sajt (trappista)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • metélőhagyma “snidling” (ízlés szerint)

Elkészítése:

A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejüket kiszedjük. Zsemlék üregét megkenjük (vastagon) póréhagymás vajkrémmel.

“Kibéleljük” a zsemléket baconnal. A baconra rátesszük a lereszelt virslit (nagy lyukú reszelőn lett lereszelve).

Mindegyik zsemle közepébe 1-1 tojást beleütünk, majd sózzuk és borsozzuk. Tojásokra reszelt sajtot teszünk.

A bacon kilógó részeit ráhajtjuk a reszelt sajtra.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (tetejét nem tesszük rá) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.

Ha már megsült, a tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával (snidling).