Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlős muffin ropogós-édes morzsával recept

Szőlős muffin ropogós-édes morzsával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 12 darabhoz:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 cs sütőpor
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 5 dkg darált dió
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 10 dkg margarin vagy vaj
    • 1,5 dl tejszín (20 %-os)
    • csipet só
    • 1 nagy fürt szőlő

    Édes morzsához:

    • 3 dkg vaj
    • 1 ek kristálycukor
    • 1 púpozott ek liszt

    Elkészítése:

    A szőlőfürtöt szemezzük le, alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe a szemeket és óvatosan távolítsuk el a magokat (érdemes nagyobb szemű szőlőt választani és a kés hegyével egy gyors mozdulattal eltudjuk távolítani a magokat).

    A liszthez adjuk hozzá a sütőport, egy csipet sót, a darált diót, az őrölt fahéjat és keverjük össze.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a puha margarint, a vaníliás cukrot, az egész tojást, a reszelt citromhéjat, a tejszínt és keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a lisztes-diós keveréket, fakanállal keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a kimagozott szőlőt, és óvatosan, hogy ne törjön, keverjük össze a masszát.

    A muffin formát béleljük ki papírral vagy szilikon formákkal, kanalazzuk bele a masszát, majd szórjuk meg a tetejét édes morzsával.

    Az édes morzsához a hideg vajhoz adjuk hozzá a kristálycukrot és a lisztet, majd az ujjbegyünkkel nagyjából morzsoljuk össze. Ezután az édes morzsával szórjuk meg a formában lévő tészta tetejét.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Az elkészült muffin tésztája a szőlőszemekkel finom és szaftos, a tetején pedig ropogósra sült az édes morzsa.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá