Szilvás muffin fahéjas mascarpone krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vanilia cukor
- 1 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 darab tejföl(140gr)
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 darab narancs reszelt héja
- 1 kávéskanál fahéj
- csipet só
- 20 dkg szilva szeletelve
- 250 gr mascarpone
- 1/2 kávéskanál fahéj
- 1 darab narancs reszelt héja
- 4 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A cukrot keverjük össze a fahéjjal, majd 3 evőkanálnyit szórjunk belőle a felcsíkozott szilvára, összekeverjük össze, tegyük félre.
Keverjük habosra a margarint a megmaradt fahéjas cukorral és a vanillincukorral, keverjük hozzá a narancshéjat, a tojást, majd a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet.
Adjuk hozzá a tejfölt, majd a cukros szilvát. Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffinformába, vagy szilikon muffin sütőformába úgy, hogy a tészta a forma 2/3-áig érjen.
180°C-ra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig, körül-belül 15-17 percig.
A mascarpone krémhez a hozzávalókat habverővel keverjük addig, amíg sűrű krémet kapunk. Tegyük habzsákba, vagy kanalazzuk a krémet a muffinok tetejére. Díszítsük kevés őrölt fahéjjal.