Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgarépás muffin recept

Sárgarépás muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 dl olaj
    • 10 dkg sárgarépa
    • 1 alma
    • 3 dkg darált dió
    • 5 dkg mazsola
    • 1 dl habtejszín
    • csipet só
    • 0,5 tk szódabikarbóna
    • 0,5 csomag sütőpor
    • őrölt fahéj
    • reszelt citromhéj

    Krém hozzávalói:

    • 5 dkg vaj
    • 15 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 0,5 tk vanília aroma

    Elkészítése:

    Egy tálba beletesszük a lisztet, a darált diót, a csipet sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat, majd összekeverjük.

    Egy másik tálba beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, majd jól kikeverjük. Ezután hozzákeverjük az olajat és a tejszínt.

    A száraz hozzávalókat összekeverjük a tojásos-tejszínes keverékkel, majd belereszeljük a sárgarépát, a hámozott almát, és hozzáadjuk a mazsolát, majd így is jól összekeverjük.

    Ezután muffin formába kanalazzuk, és előmelegített sütőben közepes lángon (180 fok) 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Egy tálba beletesszük a krém hozzávalóit, és habosra keverjük.

    Tálaláskor a kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk a mascarponés krémet, és úgy kínáljuk.

    A sárgarépás muffin kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 336 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 35 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá