Sárgarépás muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 alma
  • 3 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl habtejszín
  • csipet só
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 0,5 csomag sütőpor
  • őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj

Krém hozzávalói:

  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 tk vanília aroma

Elkészítése:

Egy tálba beletesszük a lisztet, a darált diót, a csipet sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat, majd összekeverjük.

Egy másik tálba beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, majd jól kikeverjük. Ezután hozzákeverjük az olajat és a tejszínt.

A száraz hozzávalókat összekeverjük a tojásos-tejszínes keverékkel, majd belereszeljük a sárgarépát, a hámozott almát, és hozzáadjuk a mazsolát, majd így is jól összekeverjük.

Ezután muffin formába kanalazzuk, és előmelegített sütőben közepes lángon (180 fok) 20-25 perc alatt készre sütjük.

Egy tálba beletesszük a krém hozzávalóit, és habosra keverjük.

Tálaláskor a kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk a mascarponés krémet, és úgy kínáljuk.