Hozzávalók:
Krém hozzávalói:
Elkészítése:
Egy tálba beletesszük a lisztet, a darált diót, a csipet sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat, majd összekeverjük.
Egy másik tálba beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, majd jól kikeverjük. Ezután hozzákeverjük az olajat és a tejszínt.
A száraz hozzávalókat összekeverjük a tojásos-tejszínes keverékkel, majd belereszeljük a sárgarépát, a hámozott almát, és hozzáadjuk a mazsolát, majd így is jól összekeverjük.
Ezután muffin formába kanalazzuk, és előmelegített sütőben közepes lángon (180 fok) 20-25 perc alatt készre sütjük.
Egy tálba beletesszük a krém hozzávalóit, és habosra keverjük.
Tálaláskor a kihűlt muffinok tetejére kanalazzuk a mascarponés krémet, és úgy kínáljuk.