Reszelt túrós muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához
- 20 dkg finomliszt
- 12 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 /2 csomag sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 7 dkg porcukor
- fél dl tej (kb)
A töltelékhez
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
A forma kikenéséhez
- étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
Az egyik tésztából 12 db kis gombócot alakítunk és az étolajjal kikent mélyedések aljába nyomkodjuk.
A másik cipót egy folpackba csomagolva betesszük a fagyasztóba legalább fél órára, hogy könnyen reszelhessük.
A töltelék készítése:
A tojás sárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzá keverjük a túrót, a pudingport bele szórjuk és tovább keverjük ,majd bele forgatjuk a kemény vert tojáshabot is.
A muffin formában várakozó tésztára kanalazzuk, majd a másik tésztacipót ráreszeljük és 180 fokra melegített sütőben 25 -30 percig sütjük.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
A töltelékbe tehetünk mazsolát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »