Reszelt túrós muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához
- 20 dkg finomliszt
- 12 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 /2 csomag sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 7 dkg porcukor
- fél dl tej (kb)
A töltelékhez
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csomag vaníliás cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
A forma kikenéséhez
- étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
Az egyik tésztából 12 db kis gombócot alakítunk és az étolajjal kikent mélyedések aljába nyomkodjuk.
A másik cipót egy folpackba csomagolva betesszük a fagyasztóba legalább fél órára, hogy könnyen reszelhessük.
A töltelék készítése:
A tojás sárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzá keverjük a túrót, a pudingport bele szórjuk és tovább keverjük ,majd bele forgatjuk a kemény vert tojáshabot is.
A muffin formában várakozó tésztára kanalazzuk, majd a másik tésztacipót ráreszeljük és 180 fokra melegített sütőben 25 -30 percig sütjük.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
A töltelékbe tehetünk mazsolát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










