Reszelt túrós muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához
- 20 dkg finomliszt
- 12 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 /2 csomag sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 7 dkg porcukor
- fél dl tej (kb)
A töltelékhez
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
A forma kikenéséhez
- étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
Az egyik tésztából 12 db kis gombócot alakítunk és az étolajjal kikent mélyedések aljába nyomkodjuk.
A másik cipót egy folpackba csomagolva betesszük a fagyasztóba legalább fél órára, hogy könnyen reszelhessük.
A töltelék készítése:
A tojás sárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzá keverjük a túrót, a pudingport bele szórjuk és tovább keverjük ,majd bele forgatjuk a kemény vert tojáshabot is.
A muffin formában várakozó tésztára kanalazzuk, majd a másik tésztacipót ráreszeljük és 180 fokra melegített sütőben 25 -30 percig sütjük.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
A töltelékbe tehetünk mazsolát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »