Puncs cupcake recept
Hozzávalók:
A tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy cukor
- 20 dkg eritrit
- 10 ek víz
- 7 ek (szőlőmag)olaj
- 35 dkg (rizsliszt vagy GM) süteményliszt
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kakaópor
A krémhez:
- 2 cs (GM) puncs pudingpor
- 5 dl tej (rizstej)
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg (nyírfa)porcukor
- 3-4 ek rum (esetleg aroma)
A tetejére:
- 10 dkg (GM) étcsoki
- 2 ek (szőlőmag)olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját jól kikeverjük az eritrittel, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rizsliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszát elosztjuk és az egyik felébe 2 ek kakaóport és még 1 ek meleg vizet keverünk.
A kivajazott muffinformák felébe félig a sárga, a másik felébe a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.
Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb 20 percig. Tűpróbát végezzünk!
Simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük.
A megsült és kihűlt muffinok “kalapját” levágjuk, a krémet csillagcsöves zsákba kanalazzuk és ezt halmozzuk a muffinokra.
A csokit felolvasztjuk az olajjal, belemártjuk a sütemény kalapjait, majd ha megdermedt, visszatesszük a sütire.