Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncs cupcake recept

Puncs cupcake
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy cukor
    • 20 dkg eritrit
    • 10 ek víz
    • 7 ek (szőlőmag)olaj
    • 35 dkg (rizsliszt vagy GM) süteményliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 3 ek kakaópor

    A krémhez:

    • 2 cs (GM) puncs pudingpor
    • 5 dl tej (rizstej)
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 20 dkg (nyírfa)porcukor
    • 3-4 ek rum (esetleg aroma)

    A tetejére:

    • 10 dkg (GM) étcsoki
    • 2 ek (szőlőmag)olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A tojások sárgáját jól kikeverjük az eritrittel, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rizsliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

    A masszát elosztjuk és az egyik felébe 2 ek kakaóport és még 1 ek meleg vizet keverünk.

    A kivajazott muffinformák felébe félig a sárga, a másik felébe a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.

    Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb 20 percig. Tűpróbát végezzünk!

    Simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük.

    A megsült és kihűlt muffinok “kalapját” levágjuk, a krémet csillagcsöves zsákba kanalazzuk és ezt halmozzuk a muffinokra.

    A csokit felolvasztjuk az olajjal, belemártjuk a sütemény kalapjait, majd ha megdermedt, visszatesszük a sütire.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá