Puncs cupcake

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tészta:

  • 6 tojás vagy cukor
  • 20 dkg eritrit
  • 10 ek víz
  • 7 ek (szőlőmag)olaj
  • 35 dkg (rizsliszt vagy GM) süteményliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek kakaópor

A krémhez:

  • 2 cs (GM) puncs pudingpor
  • 5 dl tej (rizstej)
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg (nyírfa)porcukor
  • 3-4 ek rum (esetleg aroma)

A tetejére:

  • 10 dkg (GM) étcsoki
  • 2 ek (szőlőmag)olaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk.

A tojások sárgáját jól kikeverjük az eritrittel, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rizsliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A masszát elosztjuk és az egyik felébe 2 ek kakaóport és még 1 ek meleg vizet keverünk.

A kivajazott muffinformák felébe félig a sárga, a másik felébe a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.

Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb 20 percig. Tűpróbát végezzünk!

Simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük.

A megsült és kihűlt muffinok “kalapját” levágjuk, a krémet csillagcsöves zsákba kanalazzuk és ezt halmozzuk a muffinokra.

A csokit felolvasztjuk az olajjal, belemártjuk a sütemény kalapjait, majd ha megdermedt, visszatesszük a sütire.