Métereskalács muffin recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek kristálycukor
- 0,7 dl olaj
- 0,7 dl langyos víz
- 13 ek finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek víz
- csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 60 gramm eperízű pudingpor (főzős)
- 2 ek kristálycukor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd az olajat, illetve a vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan összeforgatjuk.
A masszát elfelezzük. A felébe belekeverjük a kakaóport és 1 evőkanál vizet.
A muffinformát kivajazzuk, lisztezzük, majd a formába rakjuk váltakozva a tésztát (barna, fehér), de csak félig és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a pudingport a kristálycukorral és a tejjel összekeverjük, majd sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és összedolgozzuk.
A tetejére a csokoládét az olajjal gőz felett összefőzzük. A muffinok felét belemártjuk a csokiba.
A pudingos krémet habzsákba töltjük és a muffin alsó részét megtöltjük, majd ráhelyezzük a csokoládéval bevont részt.
Tehát két muffinból lesz 1 muffin, mert összefordítjuk, ezért a formákat csak félig töltjük.