Métereskalács muffin recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek kristálycukor
- 0,7 dl olaj
- 0,7 dl langyos víz
- 13 ek finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek víz
- csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 60 gramm eperízű pudingpor (főzős)
- 2 ek kristálycukor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd az olajat, illetve a vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet és óvatosan összeforgatjuk.
A masszát elfelezzük. A felébe belekeverjük a kakaóport és 1 evőkanál vizet.
A muffinformát kivajazzuk, lisztezzük, majd a formába rakjuk váltakozva a tésztát (barna, fehér), de csak félig és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a pudingport a kristálycukorral és a tejjel összekeverjük, majd sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és összedolgozzuk.
A tetejére a csokoládét az olajjal gőz felett összefőzzük. A muffinok felét belemártjuk a csokiba.
A pudingos krémet habzsákba töltjük és a muffin alsó részét megtöltjük, majd ráhelyezzük a csokoládéval bevont részt.
Tehát két muffinból lesz 1 muffin, mert összefordítjuk, ezért a formákat csak félig töltjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »