Karácsonyi muffin recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A bögre 2 dl-es.
- 2 bögre finomliszt
- 1/2 bögre cukor
- 2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk őrölt szegfűszeg
- 1/2 tk őrölt gyömbér
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
- 1 bögre narancslé
- 1/2 bögre olaj
- 1 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vanília kivonat
- 3/4 bögre aprított aszalt gyümölcs (pl. mazsola, sárgabarack, datolya)
Díszítéshez:
- tejszínhab
- aszalt gyümölcsök
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Készítsünk elő egy muffin sütőformát és béleljük ki muffinpapírral a mélyedéseit.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért és a szerecsendiót.
Egy másik tálban keverjük össze a narancslevet, az olajat, a tojást és a vanília kivonatot.
Keverjük össze a nedves és a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá az aprított, aszalt gyümölcsöket.
Osszuk el a tésztát a muffin formákban (kb háromnegyed részig) és süssük 18-20 percig, vagy amíg a muffinok aranybarnák lesznek.
Hagyjuk kihűlni a muffinokat, majd a tetejüket díszítsük tejszínhabbal és darabolt aszat gyümölcsökkel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.