Karácsonyi muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A bögre 2 dl-es.

  • 2 bögre finomliszt
  • 1/2 bögre cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • 1/2 tk őrölt gyömbér
  • 1/4 tk őrölt szerecsendió
  • 1 bögre narancslé
  • 1/2 bögre olaj
  • 1 nagy tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 3/4 bögre aprított aszalt gyümölcs (pl. mazsola, sárgabarack, datolya)

Díszítéshez:

  • tejszínhab
  • aszalt gyümölcsök

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Készítsünk elő egy muffin sütőformát és béleljük ki muffinpapírral a mélyedéseit.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért és a szerecsendiót.

Egy másik tálban keverjük össze a narancslevet, az olajat, a tojást és a vanília kivonatot.

Keverjük össze a nedves és a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá az aprított, aszalt gyümölcsöket.

Osszuk el a tésztát a muffin formákban (kb háromnegyed részig) és süssük 18-20 percig, vagy amíg a muffinok aranybarnák lesznek.

Hagyjuk kihűlni a muffinokat, majd a tetejüket díszítsük tejszínhabbal és darabolt aszat gyümölcsökkel.