Hozzávalók:
A bögre 2 dl-es.
Díszítéshez:
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Készítsünk elő egy muffin sütőformát és béleljük ki muffinpapírral a mélyedéseit.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért és a szerecsendiót.
Egy másik tálban keverjük össze a narancslevet, az olajat, a tojást és a vanília kivonatot.
Keverjük össze a nedves és a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá az aprított, aszalt gyümölcsöket.
Osszuk el a tésztát a muffin formákban (kb háromnegyed részig) és süssük 18-20 percig, vagy amíg a muffinok aranybarnák lesznek.
Hagyjuk kihűlni a muffinokat, majd a tetejüket díszítsük tejszínhabbal és darabolt aszat gyümölcsökkel.