Fügés muffin édes morzsával recept

Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 dl étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tejszín (20 %-os)
- 1 citrom leve és reszelt héja
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- ízlés szerint füge, szőlő, áfonya…stb
Édes morzsához:
- 1 ek barnacukor
- 1 ek finomliszt
- 2-3 dkg vaj
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat tegyük bele egy tálba, majd reszeljük hozzá a citrom héját és keverjük össze.
Egy másik tálban keverjük simára az olajat, a tejszínt, az egész tojásokat és a citrom levét, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz és szintén keverjük össze.
A muffinformát béleljük ki a papírkapszlikkal, majd tegyünk mindegyikbe egy kanálnyi tésztát. Ezután helyezzük a közepébe ízlés szerint fügét, majd kanalazzuk rá a megmaradt tésztát.
A vajat morzsoljuk össze a liszttel és a barnacukorral, majd szórjuk rá formában lévő tészta tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
Tipp:
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni a muffinokat, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a szaftos tészta a gyümölccsel a közepén és az édes ropogós morzsával a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »