Fügés muffin édes morzsával recept

Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 dl étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tejszín (20 %-os)
- 1 citrom leve és reszelt héja
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- ízlés szerint füge, szőlő, áfonya…stb
Édes morzsához:
- 1 ek barnacukor
- 1 ek finomliszt
- 2-3 dkg vaj
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat tegyük bele egy tálba, majd reszeljük hozzá a citrom héját és keverjük össze.
Egy másik tálban keverjük simára az olajat, a tejszínt, az egész tojásokat és a citrom levét, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz és szintén keverjük össze.
A muffinformát béleljük ki a papírkapszlikkal, majd tegyünk mindegyikbe egy kanálnyi tésztát. Ezután helyezzük a közepébe ízlés szerint fügét, majd kanalazzuk rá a megmaradt tésztát.
A vajat morzsoljuk össze a liszttel és a barnacukorral, majd szórjuk rá formában lévő tészta tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
Tipp:
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni a muffinokat, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a szaftos tészta a gyümölccsel a közepén és az édes ropogós morzsával a tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »