Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-lekváros muffin recept

Diós-lekváros muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 12 db muffinhoz:

    • 10 dkg darált dió
    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 1,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • 12 tk lekvár

    Elkészítése:

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az egész tojást, a reszelt citromhéjat és keverjük jó habosra.

    Ezután keverjük hozzá a puha margarint, majd a tejet is.

    A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a darált diót, egy csipet sót, majd forgassuk, keverjük alaposan össze.

    Ezután öntsük a cukros-margarinos-tojásos keverékhez és egy egy fakanállal alaposan keverjük össze.

    A muffin formát béleljük ki papírral vagy szilikon formával, majd félig töltsük meg a masszával.

    Ezután mindegyik közepére tegyünk egy teáskanál ízlés szerinti lekvárt, majd kanalazzuk rá a maradék masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A muffin tésztája légiesen könnyű, a lekvártól pedig jó szaftos. Ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk, én pl cseresznyelekvárt kanalaztam a nyers tészta közepébe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá