Diós-lekváros muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós-lekváros muffin

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 12 tk lekvár

Elkészítése:

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az egész tojást, a reszelt citromhéjat és keverjük jó habosra.

Ezután keverjük hozzá a puha margarint, majd a tejet is.

A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a darált diót, egy csipet sót, majd forgassuk, keverjük alaposan össze.

Ezután öntsük a cukros-margarinos-tojásos keverékhez és egy egy fakanállal alaposan keverjük össze.

A muffin formát béleljük ki papírral vagy szilikon formával, majd félig töltsük meg a masszával.

Ezután mindegyik közepére tegyünk egy teáskanál ízlés szerinti lekvárt, majd kanalazzuk rá a maradék masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A muffin tésztája légiesen könnyű, a lekvártól pedig jó szaftos. Ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk, én pl cseresznyelekvárt kanalaztam a nyers tészta közepébe.