Csokis-epres muffin recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A krémsajtot, vajat és a cukrot alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást, a fehérjéket, a sót és a vaníliát, majd ezzel is alaposan elkeverjük.
Végül a lisztet, sütőport és a tejet dolgozzuk a masszába.
A kész tésztába óvatosan beleforgatjuk az epret és a csokit.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit muffinpapírral béleljük (vagy vajazzuk és lisztezzük), majd egy kanállal beleadagoljuk a masszát (fagyis kanállal a legegyszerűbb).
Kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
A kihűlt muffinok tetejét díszíthetjük tejszínhabbal, darabolt eperrel és olvasztott csokival, ha szeretnénk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »