Csokis-epres muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók kb 18 darabhoz:

  • 15 dkg mascarpone vagy krémsajt
  • 7 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tk vanília aroma
  • 1 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • csipet só
  • 24 dkg finomliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 dl tej
  • kb 20 dkg eper apróra vágva
  • kb 15 dkg tejcsoki apróra vágva

Elkészítése:

A krémsajtot, vajat és a cukrot alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást, a fehérjéket, a sót és a vaníliát, majd ezzel is alaposan elkeverjük.

Végül a lisztet, sütőport és a tejet dolgozzuk a masszába.

A kész tésztába óvatosan beleforgatjuk az epret és a csokit.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit muffinpapírral béleljük (vagy vajazzuk és lisztezzük), majd egy kanállal beleadagoljuk a masszát (fagyis kanállal a legegyszerűbb).

Kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

A kihűlt muffinok tetejét díszíthetjük tejszínhabbal, darabolt eperrel és olvasztott csokival, ha szeretnénk.