Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés-diós muffin recept

Cseresznyés-diós muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók 12 db muffinhoz:

    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg vaj
    • 2 tojás (nagy)
    • 1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 20 dkg magozott cseresznye

    Elkészítése:

    A cseresznyét magozzuk ki, majd ízlés szerint daraboljuk fel (én kisebb darabokra vágtam, így jól elkeveredett a tésztában).

    A liszthez adjuk hozzá a darált diót, a sütőport, egy csipet sót, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és keverjük alaposan össze.

    A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza és keverjük simára a porcukorral, a tejszínnel és az egész tojásokkal.

    Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és egy fakanállal keverjük össze. Keverés közben adjuk hozzá a cseresznyét is.

    A muffin formát béleljük ki papírral, (ha szilikonos a formánk akkor nem kell kibélelni) majd kanalazzuk bele a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A tésztája könnyű és finom szaftos, melyhez jól illik a cseresznye.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek