Cseresznyés-diós muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás (nagy)
  • 1 dl habtejszín
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 20 dkg magozott cseresznye

Elkészítése:

A cseresznyét magozzuk ki, majd ízlés szerint daraboljuk fel (én kisebb darabokra vágtam, így jól elkeveredett a tésztában).

A liszthez adjuk hozzá a darált diót, a sütőport, egy csipet sót, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és keverjük alaposan össze.

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza és keverjük simára a porcukorral, a tejszínnel és az egész tojásokkal.

Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és egy fakanállal keverjük össze. Keverés közben adjuk hozzá a cseresznyét is.

A muffin formát béleljük ki papírral, (ha szilikonos a formánk akkor nem kell kibélelni) majd kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A tésztája könnyű és finom szaftos, melyhez jól illik a cseresznye.