Citromos bogyós muffin recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 0,8 dl olaj
- 1 kis pohár tejföl
- 0,8 dl tej
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag vaníliás cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1-2 marék fagyasztott vagy friss erdei gyümölcs, szeder, áfonya, ribizli stb…
Elkészítése:
A robotgép keverőtáljába beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.
Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót. A citromokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük és a lisztes keverékhez reszeljük a héját.
Hozzáöntjük az olajat, tejfölt és a tejet, majd alacsony fokozaton elkezdjük keverni, amikor összállt a tojást is belerakjuk.
Nagyobb fokozaton pár perc alatt homogén masszává keverjük. A robotgépet leállítjuk és hozzáadjuk a fagyasztott gyümölcsöt, egy spatulával elvegyítjük.
Egy 12 db-os muffinformát kibélelünk kapszlikkal és a masszát a mélyedésekbe adagoljuk. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









