Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska muffin gluténmentesen recept

Aranygaluska muffin gluténmentesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1,5 dl tej
    • 1 ek eritrit
    • 2,5 dkg friss élesztő + 1 mk cukor
    • 25 dkg gluténmentes liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dkg olvasztott vaj
    • 1 citrom reszelt héja

    A forgatáshoz:

    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg eritrit
    • olvasztott vaj

    A tepsihez:

    • vaj

    A tálaláshoz:

    • 1 tasak GM vanília ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • ízlés szerint eritrit vagy cukor

    Elkészítése:

    Kb 1 dl tejet langyosra melegítjük, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.

    A lisztet tálas mixer edényébe mérjük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a citromhéjat és a felfutott élesztőt. A maradék tejet apránként adjuk hozzá, nekem összesen 1,5 dl kellett hozzá.

    A dagasztókarral egynemű, a tál falától elváló tésztává dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 1/2 órát kelesztjük.

    Közben a muffintepsi mélyedéseit kikenjük vajjal.

    A diót és az eritritet kimérjük és összekeverjük.

    A megkelt tésztát 12 egyforma részre osztjuk, mindegyikből 4-4 gombócot formálunk. A tésztagolyókat olvasztott vajba mártjuk, megforgatjuk a cukros dióban és a tepsi mélyedésébe teszünk.

    Újabb 1/2 órát kelesztjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.

    A pudingport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük és a “muffinhoz” kínáljuk.

    Tipp:

    Dió helyett darált mandulával, mogyoróval vagy mákkal is készülhet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá