Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almáspite muffin recept

Almáspite muffin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg rizsliszt
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg zsír
    • 1 citrom lereszelt héja

    A töltelékhez:

    • 4-5 db alma
    • 1 citrom leve
    • 2 ek eritrit
    • 1 ek őrölt fahéj

    A tetejére:

    • baracklekvár vagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és elmorzsoljuk a vajjal és a zsírral, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük.

    Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk és leszeljük. Meglocsoljuk egy citrom levével, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat és összeforgatjuk.

    A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, nagyobb fánk szaggatóval 12 db korongot szúrunk ki. Ezeket a muffinsütő mélyedéseibe nyomkodjuk (a muffinsütőt nem kell kivajazni, sem kibélelni!).

    A tölteléket a tésztával bélelt mélyedésekbe kanalazzuk. A maradék tésztát kinyújtjuk és kisebb alakzatokat szúrunk ki. Én a csillagot találtam erre alkalmasnak.

    Baracklekvárral vagy tojással lekenjük és előmelegített 180 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.

    Langyosra hűtjük, majd tálcára borítjuk, visszafordítjuk és kínálhatjuk is.

    Tipp:

    A fahéj illata igazi ünnepi hangulatot kölcsönöz otthonunknak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá