Almáspite muffin recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg rizsliszt
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg zsír
- 1 citrom lereszelt héja
A töltelékhez:
- 4-5 db alma
- 1 citrom leve
- 2 ek eritrit
- 1 ek őrölt fahéj
A tetejére:
- baracklekvár vagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és elmorzsoljuk a vajjal és a zsírral, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk és leszeljük. Meglocsoljuk egy citrom levével, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat és összeforgatjuk.
A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, nagyobb fánk szaggatóval 12 db korongot szúrunk ki. Ezeket a muffinsütő mélyedéseibe nyomkodjuk (a muffinsütőt nem kell kivajazni, sem kibélelni!).
A tölteléket a tésztával bélelt mélyedésekbe kanalazzuk. A maradék tésztát kinyújtjuk és kisebb alakzatokat szúrunk ki. Én a csillagot találtam erre alkalmasnak.
Baracklekvárral vagy tojással lekenjük és előmelegített 180 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.
Langyosra hűtjük, majd tálcára borítjuk, visszafordítjuk és kínálhatjuk is.
Tipp:
A fahéj illata igazi ünnepi hangulatot kölcsönöz otthonunknak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »