Almáspite muffin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg rizsliszt
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír
  • 1 citrom lereszelt héja

A töltelékhez:

  • 4-5 db alma
  • 1 citrom leve
  • 2 ek eritrit
  • 1 ek őrölt fahéj

A tetejére:

  • baracklekvár vagy tojás

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és elmorzsoljuk a vajjal és a zsírral, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk és leszeljük. Meglocsoljuk egy citrom levével, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat és összeforgatjuk.

A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, nagyobb fánk szaggatóval 12 db korongot szúrunk ki. Ezeket a muffinsütő mélyedéseibe nyomkodjuk (a muffinsütőt nem kell kivajazni, sem kibélelni!).

A tölteléket a tésztával bélelt mélyedésekbe kanalazzuk. A maradék tésztát kinyújtjuk és kisebb alakzatokat szúrunk ki. Én a csillagot találtam erre alkalmasnak.

Baracklekvárral vagy tojással lekenjük és előmelegített 180 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.

Langyosra hűtjük, majd tálcára borítjuk, visszafordítjuk és kínálhatjuk is.

Tipp:

A fahéj illata igazi ünnepi hangulatot kölcsönöz otthonunknak.