Mogyoróvajas-mazsolás zabkeksz recept

Hozzávalók 14 db kekszhez:
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg mogyoróvaj
- 10 dkg zabpehely
- 1 ek holland kakaó
- 2 ek darált mogyoró
- 4 ek hideg víz
- 1 mk vaníliaaroma
- csipet só
Elkészítése:
A zabpelyhet aprítógéppel (vagy kávédarálóval) őröljük lisztté, majd keverjük össze a darált mogyoróval és tegyük félre.
A vizet, a mazsolát, a mogyoróvajat, a kakaót, a vaníliaaromát, egy csipet sót és a mazsolát tegyük bele az aprítógépbe és addig keverjük, míg egy sima állagú masszát kapunk. Ezután öntsük át egy tálba, adjuk hozzá a zabpelyhes-mogyorós keveréket, majd alaposan keverjük össze.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd nedves kézzel formázzunk golyókat a masszából és helyezzük egymástól kicsit távolabb.
Ezután tenyérrel lapítsuk le vagy keksznyomdával formázzuk meg a kekszeket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 20 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 17 percig sütöttem).
A sütőből kivéve helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tipp:
A kihűlt keksz kívül ropogós, belül pedig kissé puha, de nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »