Mogyoróvajas keksz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg mogyoróvaj
- 25 dkg liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
Elkészítése:
A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Ezután hozzáadjuk a mogyoróvajat, majd a tojást. A lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral, majd a masszához keverjük.
Folpackba csomagoljuk és egy órát hűtőben pihentetjük.
Ezután a tésztából diónyi nagyságú golyókat formázunk és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk egymástól 2-3 cm-re, mert majd megnőnek. Kicsit lelapítjuk egy pohár talpával.
180 fokos sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük.
Én olvasztott fehér csokival díszítettem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.