Mogyorós fehércsokis epres cupcake recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált mogyoró
- 10 dkg vaj
- 1 teás kanál szóda bikarbóna
- 30 dkg eper
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csoki
- 1 teás kanál vanília aroma
- 1 dl tejszín
Továbbá:
- Pár szem eper a díszítéshez
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat ketté választjuk a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A vajat felolvasztjuk és ezt is óvatosan belekeverjük majd a lisztet a darált a mogyorót és a szódabikarbónát is belerakjuk. Az epret kockákra vágjuk megforgatjuk kevés darált mogyoróban és hozzáadjuk az előzőekhez.
Muffin formákba töltjük és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a mascarponét elkeverjük a vanília aromával és az olvasztott fehér csokival. A tejszín kemény habbá verjük és apránként beleforgatjuk a sajtos krémbe.
Nyomózsákba töltjük majd a sütik tetejére nyomjuk és eperrel díszítjük.
Tipp:
Volt otthon egy kevés darált mogyoróm és lám ez lett belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »