Mogyorós fehércsokis epres cupcake recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált mogyoró
- 10 dkg vaj
- 1 teás kanál szóda bikarbóna
- 30 dkg eper
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csoki
- 1 teás kanál vanília aroma
- 1 dl tejszín
Továbbá:
- Pár szem eper a díszítéshez
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat ketté választjuk a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A vajat felolvasztjuk és ezt is óvatosan belekeverjük majd a lisztet a darált a mogyorót és a szódabikarbónát is belerakjuk. Az epret kockákra vágjuk megforgatjuk kevés darált mogyoróban és hozzáadjuk az előzőekhez.
Muffin formákba töltjük és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a mascarponét elkeverjük a vanília aromával és az olvasztott fehér csokival. A tejszín kemény habbá verjük és apránként beleforgatjuk a sajtos krémbe.
Nyomózsákba töltjük majd a sütik tetejére nyomjuk és eperrel díszítjük.
Tipp:
Volt otthon egy kevés darált mogyoróm és lám ez lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »