Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes sajtkrémtorta recept

Mogyorókrémes sajtkrémtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg karamellás keksz vagy sima vajas keksz
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 3 doboz 125 grammos natúr krémsajt
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk vanília kivonat
    • 5 ek mogyorókrém (szobahőmérsékletű)
    • 3 ek liszt
    • 1 ek keményítő
    • 1 mk só
    • 1 dl habtejszín
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg tört és cukrozott törökmogyoró

    Elkészítése:

    A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a langyosra hűlt, olvasztott vajjal.

    Ezután egyenletesen oszlassuk el és nyomkodjuk egy tortaforma vagy tepsi aljára. Süssük elő 180 fokos sütőben 10 perc alatt. Közben készítsük el a sajtkrémes alapot.

    Egy tálban keverjük össze a lisztet, a keményítőt a cukorral és a sóval (azaz a száraz hozzávalókat). Egy másikban pedig a krémsajtot, a tejszínt, a mogyorókrémet és a vaníliát, majd robotgép segítségével kezdjük el keverni és egyesével adagoljuk hozzá a tojásokat.

    Ezt követően apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket is.

    Öntsük a krémet az elősütött kekszalapra. A sütő hőmérsékletét 165 fokra mérsékeljük és süssük a tortát ezen a hőfokon 60 percet. Amint letelt az egy óra, kapcsoljuk ki a sütött, DE A TORTÁT HAGYJUK BENNE TOVÁBBI 60 PERCRE, így a süteményünk lassan fog lehűlni és az állaga csodásan krémes lesz.

    A csokoládét mikróban olvasszuk fel és csorgassuk a langyosra hűlt süti tetejére, ezután szórjuk meg a törtmogyoróval. Én egy éjszakát szoktam a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek és könnyebben szeletelhető legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá