Mogyorókrémes sajtkrémtorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 15 dkg karamellás keksz vagy sima vajas keksz
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 3 doboz 125 grammos natúr krémsajt
  • 3 egész tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 5 ek mogyorókrém (szobahőmérsékletű)
  • 3 ek liszt
  • 1 ek keményítő
  • 1 mk só
  • 1 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tört és cukrozott törökmogyoró

Elkészítése:

A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a langyosra hűlt, olvasztott vajjal.

Ezután egyenletesen oszlassuk el és nyomkodjuk egy tortaforma vagy tepsi aljára. Süssük elő 180 fokos sütőben 10 perc alatt. Közben készítsük el a sajtkrémes alapot.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a keményítőt a cukorral és a sóval (azaz a száraz hozzávalókat). Egy másikban pedig a krémsajtot, a tejszínt, a mogyorókrémet és a vaníliát, majd robotgép segítségével kezdjük el keverni és egyesével adagoljuk hozzá a tojásokat.

Ezt követően apránként adjuk hozzá a lisztes keveréket is.

Öntsük a krémet az elősütött kekszalapra. A sütő hőmérsékletét 165 fokra mérsékeljük és süssük a tortát ezen a hőfokon 60 percet. Amint letelt az egy óra, kapcsoljuk ki a sütött, DE A TORTÁT HAGYJUK BENNE TOVÁBBI 60 PERCRE, így a süteményünk lassan fog lehűlni és az állaga csodásan krémes lesz.

A csokoládét mikróban olvasszuk fel és csorgassuk a langyosra hűlt süti tetejére, ezután szórjuk meg a törtmogyoróval. Én egy éjszakát szoktam a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jobban összeérjenek és könnyebben szeletelhető legyen.