Mogyorókrémes piskótatekercs recept

Hozzávalók egy 33*37 cm-es tepsihez:
Piskótatésztához:
- 12,5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 12,5 dkg liszt
- 2 ek forró víz
Mogyorókrémhez:
- 25 dkg mogyoróvaj
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 1-2 ek porcukor
- 5 dkg csokoládé
- 1 marék apróra vágott földimogyoró
Elkészítése:
A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.
A lisztet szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).
Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, majd a sütőből kivett tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát (a konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen).
Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a mogyoróvajat majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a mascarponét és szintén keverjük simára a krémet.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mogyorókrémhez, hogy ne legyen túl lágy a krém (apránként keverjük hozzá a tejszínhabot, mert nem biztos hogy mind kell a krémbe).
A teljesen kihűlt piskótatésztát tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kenjük rá a mogyorókrémet. Ezután óvatosan tekerjük fel, majd helyezzük egy tálcára.
Az elkészült piskótatekercset szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.
A csokoládét olvasszuk fel, majd csorgassuk a süteményre és szórjuk meg az apróra vágott mogyoróval.
Ezután pár órára (vagy egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe (vagy hideg helyre) hogy a krém megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a mogyorókrémes piskótatekercset a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »