Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes piskótatekercs recept

Mogyorókrémes piskótatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 33*37 cm-es tepsihez:
    Piskótatésztához:

    • 12,5 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 12,5 dkg liszt
    • 2 ek forró víz

    Mogyorókrémhez:

    • 25 dkg mogyoróvaj
    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • 1-2 ek porcukor
    • 5 dkg csokoládé
    • 1 marék apróra vágott földimogyoró

    Elkészítése:

    A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.

    A lisztet szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.

    Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).

    Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, majd a sütőből kivett tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát (a konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen).

    Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a mogyoróvajat majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a mascarponét és szintén keverjük simára a krémet.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mogyorókrémhez, hogy ne legyen túl lágy a krém (apránként keverjük hozzá a tejszínhabot, mert nem biztos hogy mind kell a krémbe).

    A teljesen kihűlt piskótatésztát tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kenjük rá a mogyorókrémet. Ezután óvatosan tekerjük fel, majd helyezzük egy tálcára.

    Az elkészült piskótatekercset szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.

    A csokoládét olvasszuk fel, majd csorgassuk a süteményre és szórjuk meg az apróra vágott mogyoróval.

    Ezután pár órára (vagy egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe (vagy hideg helyre) hogy a krém megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a mogyorókrémes piskótatekercset a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá