Mogyorókrémes piskótatekercs recept

Hozzávalók egy 33*37 cm-es tepsihez:
Piskótatésztához:
- 12,5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 12,5 dkg liszt
- 2 ek forró víz
Mogyorókrémhez:
- 25 dkg mogyoróvaj
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 1-2 ek porcukor
- 5 dkg csokoládé
- 1 marék apróra vágott földimogyoró
Elkészítése:
A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.
A lisztet szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).
Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, majd a sütőből kivett tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát (a konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen).
Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a mogyoróvajat majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a mascarponét és szintén keverjük simára a krémet.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mogyorókrémhez, hogy ne legyen túl lágy a krém (apránként keverjük hozzá a tejszínhabot, mert nem biztos hogy mind kell a krémbe).
A teljesen kihűlt piskótatésztát tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kenjük rá a mogyorókrémet. Ezután óvatosan tekerjük fel, majd helyezzük egy tálcára.
Az elkészült piskótatekercset szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.
A csokoládét olvasszuk fel, majd csorgassuk a süteményre és szórjuk meg az apróra vágott mogyoróval.
Ezután pár órára (vagy egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe (vagy hideg helyre) hogy a krém megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a mogyorókrémes piskótatekercset a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »