Mogyorókrémes piskótatekercs recept

Hozzávalók egy 33*37 cm-es tepsihez:
Piskótatésztához:
- 12,5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 12,5 dkg liszt
- 2 ek forró víz
Mogyorókrémhez:
- 25 dkg mogyoróvaj
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 1-2 ek porcukor
- 5 dkg csokoládé
- 1 marék apróra vágott földimogyoró
Elkészítése:
A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.
A lisztet szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem).
Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, majd a sütőből kivett tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát (a konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen).
Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a mogyoróvajat majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a mascarponét és szintén keverjük simára a krémet.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mogyorókrémhez, hogy ne legyen túl lágy a krém (apránként keverjük hozzá a tejszínhabot, mert nem biztos hogy mind kell a krémbe).
A teljesen kihűlt piskótatésztát tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kenjük rá a mogyorókrémet. Ezután óvatosan tekerjük fel, majd helyezzük egy tálcára.
Az elkészült piskótatekercset szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.
A csokoládét olvasszuk fel, majd csorgassuk a süteményre és szórjuk meg az apróra vágott mogyoróval.
Ezután pár órára (vagy egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe (vagy hideg helyre) hogy a krém megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a mogyorókrémes piskótatekercset a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »