Minitorták kakaós-mascarpone krémmel recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 27 dkg cukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 dl víz (meleg)
- 27 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 4 ek porcukor
A díszítéshez:
- 1 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgákat, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét összekeverjük a kakaóporral. A tojássárgáját a porcukorral. Összeöntjük, jól elkeverjük. Felverjük a tojásfehérjét habbá, óvatos mozdulatokkal a krémhez forgatjuk. Hűtőbe tesszük.
Egy nagy pogácsaszaggatóval a kihűlt piskótát kiszaggatjuk, majd félbevágjuk és megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a tetejét és a külsejét is körbekenjük.
Díszítésnek kókuszreszeléket szórunk rá. Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »