Minitorták kakaós-mascarpone krémmel recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 27 dkg cukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 dl víz (meleg)
- 27 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 4 ek porcukor
A díszítéshez:
- 1 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgákat, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
Zsírozott, lisztezett gáztepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét összekeverjük a kakaóporral. A tojássárgáját a porcukorral. Összeöntjük, jól elkeverjük. Felverjük a tojásfehérjét habbá, óvatos mozdulatokkal a krémhez forgatjuk. Hűtőbe tesszük.
Egy nagy pogácsaszaggatóval a kihűlt piskótát kiszaggatjuk, majd félbevágjuk és megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a tetejét és a külsejét is körbekenjük.
Díszítésnek kókuszreszeléket szórunk rá. Hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!