Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini citromos torta recept

Mini citromos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók két gáztepsi méretű laphoz:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 30 dkg liszt
    • 4 kávéskanál sütőpor
    • 8 evőkanál olaj
    • 8 evőkanál víz
    • csipet só

    Lemon curd:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 2 dl citromlé (2-3 nagy citrom leve)
    • 2 citrom reszelt héja

    Krém:

    • 35 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 1 zacskó zselatinfix

    Elkészítése:

    Lapok:

    Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd ezekkel is még 1 percig verjük magas fokozaton. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk.

    Két nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát elosztjuk a tepsikben és 180 fokon kb 15-15 perc alatt megsütjük a lapokat, majd kihűtjük.

    Lemon curd:

    Az egész tojásokat, tojássárgákat és a cukrot alaposan kikeverjük, majd hozzáöntjük a citromlevet és simára keverjük. Alacsony lángon vagy gőz felett besűrítjük. Még melegen belekeverjük a vajat és a citrom héját. Folpackkal letakarjuk és kihűtjük.

    Krém:

    A lemon curd-öt hozzáadjuk a mascarponéhoz és kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és az egészet felverjük. Belekeverjük a zselatinfix-et is és kb 10 percre félretesszük hűlni.

    Összeállítás:

    A lapokból kb 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk (24-et), majd 3-3 korongot összetöltünk a krémmel. Ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel, mentával.

    Ha nem szeretnénk a piskótából leeső részeket (ebből lehet készíteni sütés nélküli desszertet), akkor vágjuk a lapokat 2-2 részre, így lesz összesen 4 lapunk és ezek közé töltsük a krémet.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá