Mini citromos torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók két gáztepsi méretű laphoz:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 4 kávéskanál sütőpor
- 8 evőkanál olaj
- 8 evőkanál víz
- csipet só
Lemon curd:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 dl citromlé (2-3 nagy citrom leve)
- 2 citrom reszelt héja
Krém:
- 35 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 zacskó zselatinfix
Elkészítése:
Lapok:
Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd ezekkel is még 1 percig verjük magas fokozaton. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk.
Két nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát elosztjuk a tepsikben és 180 fokon kb 15-15 perc alatt megsütjük a lapokat, majd kihűtjük.
Lemon curd:
Az egész tojásokat, tojássárgákat és a cukrot alaposan kikeverjük, majd hozzáöntjük a citromlevet és simára keverjük. Alacsony lángon vagy gőz felett besűrítjük. Még melegen belekeverjük a vajat és a citrom héját. Folpackkal letakarjuk és kihűtjük.
Krém:
A lemon curd-öt hozzáadjuk a mascarponéhoz és kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és az egészet felverjük. Belekeverjük a zselatinfix-et is és kb 10 percre félretesszük hűlni.
Összeállítás:
A lapokból kb 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk (24-et), majd 3-3 korongot összetöltünk a krémmel. Ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel, mentával.
Ha nem szeretnénk a piskótából leeső részeket (ebből lehet készíteni sütés nélküli desszertet), akkor vágjuk a lapokat 2-2 részre, így lesz összesen 4 lapunk és ezek közé töltsük a krémet.