Mini citromos torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók két gáztepsi méretű laphoz:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 4 kávéskanál sütőpor
- 8 evőkanál olaj
- 8 evőkanál víz
- csipet só
Lemon curd:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 dl citromlé (2-3 nagy citrom leve)
- 2 citrom reszelt héja
Krém:
- 35 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 zacskó zselatinfix
Elkészítése:
Lapok:
Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd ezekkel is még 1 percig verjük magas fokozaton. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk.
Két nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát elosztjuk a tepsikben és 180 fokon kb 15-15 perc alatt megsütjük a lapokat, majd kihűtjük.
Lemon curd:
Az egész tojásokat, tojássárgákat és a cukrot alaposan kikeverjük, majd hozzáöntjük a citromlevet és simára keverjük. Alacsony lángon vagy gőz felett besűrítjük. Még melegen belekeverjük a vajat és a citrom héját. Folpackkal letakarjuk és kihűtjük.
Krém:
A lemon curd-öt hozzáadjuk a mascarponéhoz és kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és az egészet felverjük. Belekeverjük a zselatinfix-et is és kb 10 percre félretesszük hűlni.
Összeállítás:
A lapokból kb 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk (24-et), majd 3-3 korongot összetöltünk a krémmel. Ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel, mentával.
Ha nem szeretnénk a piskótából leeső részeket (ebből lehet készíteni sütés nélküli desszertet), akkor vágjuk a lapokat 2-2 részre, így lesz összesen 4 lapunk és ezek közé töltsük a krémet.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









