Hozzávalók két gáztepsi méretű laphoz:
Tészta:
Lemon curd:
Krém:
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd ezekkel is még 1 percig verjük magas fokozaton. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk.
Két nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát elosztjuk a tepsikben és 180 fokon kb 15-15 perc alatt megsütjük a lapokat, majd kihűtjük.
Az egész tojásokat, tojássárgákat és a cukrot alaposan kikeverjük, majd hozzáöntjük a citromlevet és simára keverjük. Alacsony lángon vagy gőz felett besűrítjük. Még melegen belekeverjük a vajat és a citrom héját. Folpackkal letakarjuk és kihűtjük.
A lemon curd-öt hozzáadjuk a mascarponéhoz és kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és az egészet felverjük. Belekeverjük a zselatinfix-et is és kb 10 percre félretesszük hűlni.
A lapokból kb 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk (24-et), majd 3-3 korongot összetöltünk a krémmel. Ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel, mentával.
Ha nem szeretnénk a piskótából leeső részeket (ebből lehet készíteni sütés nélküli desszertet), akkor vágjuk a lapokat 2-2 részre, így lesz összesen 4 lapunk és ezek közé töltsük a krémet.